ßßß
Skł adniki300g świeżych boczniaków (1 opakowanie)1 czerwona papryka2 małe cebule2 łyżki koncentratu pomidorowegook 250-300ml bulionu/ewent. wodysól i pieprzłyżka masła klarowanego (lub innego tłuszczu do podsmażenia)+ szklanka kaszy jaglanej (suchej)
WykonanieBoczniaki myjemy i osuszamy na ściereczce. Poszatkowan ą cebulkę szklimy na maśle, dodajemy pocięte w paski boczniaki, a następnie pokrojon ą paprykę. Dusimy całość chwilę, dodajemy koncentrat i podlewamy kilkoma łyżkami bulionu. Dodajemy resztę bulionu i doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze chwilkę do zgęstnienia. Dodajemy na koniec ewentualnie nieco koncentratu.Podajemy z kasz ą jaglan ą lub innym ulubionym dodatkiem.Smacznego :)