Wykonanie
Pieczywo jem zwykle tylko z rana na śniadanie, jednak czasem, gdy jem
bułki kilka dni pod rząd mam ich już nieco dość i wtedy zamieniam je na dania
mleczne bądź właśnie takie zielone sałatki. Idealnie zaspakajają głód i możemy je zrobić w niecałe 10 minut :-)Składniki (na 1 spor ą porcj ę):- 5 dużych liści
sałaty lodowej,- 2
jajka,- 1
pomidor,- ¼ zielonego
ogórka,-
kiełki (idealnie sprawdzi się mieszanka
kiełków lub
rzeżucha),- 1 łyżka
oleju z pestek dyni,- szczypta
soli i
pieprzu ziołowego.Krok 1:
Sałatę,
pomidory i
ogórka kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo i przeciskamy przez krajalnicę do
jajek.Krok 2: Wszystkie składniki łączymy i pod koniec polewamy
olejem z pestek dyni. Doprawiamy wedle uznania
solą i
pieprzem.FANPAGE