ßßß
Pieczywo jem zwykle tylko z rana na śniadanie, jednak czasem, gdy jem bułki kilka dni pod rząd mam ich już nieco dość i wtedy zamieniam je na dania mleczne bądź właśnie takie zielone sałatki. Idealnie zaspakajają głód i możemy je zrobić w niecałe 10 minut :-)Składniki (na 1 spor ą porcj ę):- 5 dużych liści sałaty lodowej,- 2 jajka,- 1 pomidor,- ¼ zielonego ogórka,- kiełki (idealnie sprawdzi się mieszanka kiełków lub rzeżucha),- 1 łyżka oleju z pestek dyni,- szczypta soli i pieprzu ziołowego.Krok 1: Sałatę, pomidory i ogórka kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i przeciskamy przez krajalnicę do jajek.Krok 2: Wszystkie składniki łączymy i pod koniec polewamy olejem z pestek dyni. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.FANPAGE