Taki mój mały eksperyment kulinarny, który powstał z czystego przypadku. Aczkolwiek bardzo smaczny:)Składniki:1 kostka masła1 szklanka cukru1 śmietana 30%4 jajka2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenierodzynki2 łyżki cukru pudruWykonanie:Masło i cukier rozpuszczam na gazie i dolewam śmietankę. Czekoladę studzę. Wbijam żółtka i miksuję. Miksując dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i mieszam delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem, posypuję odrobiną mąki, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 45 min. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika, odstawiam ciasto by odpoczęło, na ok 30 min. Wyjmuję z formy i posypuję wierzch cukrem pudrem.