Wykonanie
Ciekawa wersja popularnej potrawy. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dużej ilości dodatków przekąska jednocześnie zaspokaja głód jak również bardzo efektownie prezentuje się na talerze. Dzięki
czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich.Składniki
- 20 dag
pieczarek- 2
cebule- 4
parówki ( ok.20 dag )- 1
żółta papryka- opakowanie
ciasta francuskiego- 20 dag startego
żółtego sera-
ketchup- suszona
bazylia-
masłoDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki,
cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć razem na
maśle.
Parówki pokroić w talarki,
paprykę w drobną kostkę. Ciasto podzielić na 8 części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej
masłem blasze. Każdy kawałek posmarować
ketchupem, delikatnie oprószyć
bazylią i kolejno wykładać porcję
pieczarek,
parówek i
papryki. Wierzch każdego kawałka posypać
startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180 o C.Uwaga – sprawdzona rada)
parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną
wędliną lub
mięsemŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)