Wykonanie
            Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. 
Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny.Składniki

- 80 dag 
schabu- 30 dag małych 
marchewek- 60 dag małych 
ziemniaków- 
zioła prowansalskie, słodka mielona 
papryka- 
sól, 
pieprz- 
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć 
przyprawami oraz 
solą i 
pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 2 godziny. 
Ziemniaki umyć, obrać, przekroić w pół. 
Marchewki umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w słupki długości ok. 5 cm. Po wyjęciu 
schab obsmażyć delikatnie na 
oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną 
wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200 o C, następnie 25 minut w temperaturze 180 o C. Warzywa wymieszać z 
olejem na którym podsmażał się 
schab, przełożyć do 
mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180 o C i na koniec 10 minut w temperaturze 220 o C.Życzę smacznego.Komentarze oraz 
lajki mile widziane :)