Wykonanie
Prosty i łatwy w wykonaniu przepis.
Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny.Składniki
- 80 dag
schabu- 30 dag małych
marchewek- 60 dag małych
ziemniaków-
zioła prowansalskie, słodka mielona
papryka-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć
przyprawami oraz
solą i
pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 2 godziny.
Ziemniaki umyć, obrać, przekroić w pół.
Marchewki umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w słupki długości ok. 5 cm. Po wyjęciu
schab obsmażyć delikatnie na
oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną
wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200 o C, następnie 25 minut w temperaturze 180 o C. Warzywa wymieszać z
olejem na którym podsmażał się
schab, przełożyć do
mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180 o C i na koniec 10 minut w temperaturze 220 o C.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)