Wykonanie
Składniki

- 4
udka z kurczaka- 40 dag
pieczarek-
przyprawa do kurczaka- szklanka
bulionu drobiowego- 2 łyżki
mąki-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieUdka umyć, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym
oleju, posypać
przyprawami i smażyć na rumiano z obu stron.
Pieczarki oczyścić, pokroić na 4 części i dodać do udek. Wszystko razem dusimy aż odparuje nadmiar
wody.
Bulion wlać do udek i dusić aż
mięso będzie miękkie.
Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki
wody i wlać do sosu. Chwilę gotować, mieszając.Uwaga – sprawdzona rada1)kto nie przepada za gotowymi mieszankami,
przyprawę do kurczaka może zastąpić
pieprzem cayenne,
majerankiem i
kurkumą.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)