Wykonanie
Szybka i łatwa w wykonaniu potrawa na idealnie nadająca się na obiad bądź kolację.Składniki

- 6
parówek ( ok. 250 g )- 1 puszka
kukurydzy- 1 puszka
czerwonej fasoli- dwie małe
cebule-
koncentrat pomidorowy-
chili w proszku-
sól,
pieprz ziołowy-
olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę drobno posiekać,
parówki pokroić w kostkę. Wrzucić razem na rozgrzany
olej, smażyć prze 5 minut. Dodać
kukurydzę i
fasolę wraz z zalewą i dusić pod przykryciem. Dodać koncentrat do uzyskania odpowiedniego koloru. Pod koniec dodać
sól,
chili i
pieprz ziołowy. Potrawę podawać z
ryżem ugotowanym na sypkoUwaga – sprawdzona rada1) zamiast
parówki można wykorzystać każdą inną
wędlinę – potrawa bardzo dobrze smakuje z
kabanosami, jak również użyć można
filet z kurczaka - podwójna pierś wystarczyŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)