Wykonanie
            Składniki

- 5 
jajek- ½ kg 
mąki pszennej- kostka 
margaryny- 1 szklanka i 3 łyżki 
cukru- łyżeczka 
proszku do pieczenia- szczypta 
sody oczyszczonej- 
cukier waniliowy- 80 dag węgierek- łyżeczka 
kakaoDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Margarynę zagnieść z 3 łyżkami 
cukru, 
żółtkami, 
mąką, 
proszkiem do pieczenia i 
sodą na gładkie ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę ( 25x40 cm ). Drugą połowę podzielić jeszcze raz na pół, do jednej części dodać 
kakao i zagnieść. 
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, ułożyć równomiernie na cieście. Na śliwkach ułożyć 1/3 ciemnego i jasnego ciasta „poskubanego” na kawałki. Ubić pianę z 
białek, dodać resztę 
cukru i 
cukier waniliowy. Wyłożyć na 
owoce. Na pianę „poskubać” resztę ciasta. Piec 50 minut w temperaturze 180 o C ( z termo obiegiem piec 40 minut ).Życzę smacznego.Komentarze oraz 
lajki mile widziane :)