Wykonanie
Wspaniały sposób na soczysty i aromatyczny
filet z indyka.
Mięso po upieczeniu jest pełne miękkie i delikatne a aromat wypełnia całą kuchnię.Składniki

- 70 dag
filetów z indyka- 2 łyżki
soliMarynata-1 łyżka
bulionu drobiowego- ½ łyżeczki mielonej
słodkiej papryki- 1 łyżka
musztardy- 3 rozgniecione ząbki
czosnku- 1 łyżka
sosu sojowego- 2 łyżki
oliwyDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieFilet nakłuć widelcem.
Sól rozpuścić w 1 l
wody i zalać
mięso. Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią
mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę. Piec 45 minut w temperaturze 220 o C. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut.Uwaga – sprawdzona rada1) do potrawy pasuje również
filet z kurczakaŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)