ßßß
- opakowanie podłużnych herbatników (ok. 20 dag)- puszka brzoskwiń- 1 galaretka owocowa (np. gruszkowa)- 2 serki homogenizowane (po 25 dag)- 2 żółtka- 3 łyżki cukru pudru- łyżka żelatyny- 1 szklanka kremówkiDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieBrzoskwinie odcedzić, zostawić trzy połówki, resztę pokroić kostkę. Sok wykorzystać do nasączenia biszkoptów. Serki utrzeć z żółtkami i dwoma łyżkami cukru pudru. Dodać kremówkę ubitą z pozostałym cukrem pudrem oraz owoce, wymieszać. Dno tortownicy ( średnica 26 cm ) wyłożyć nasączonymi sokiem brzoskwiniowym biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić i dodać do masy serowej. Masę wylać na biszkopty, wygładzić i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę zalać szklanką gorącej wody, dobrze rozmieszać, odstawić w chłodne miejsce. Pozostawione połówki brzoskwiń pokroić w paski, udekorować masę serową. Całość zalać tężejącą galaretką.Życzę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)