ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z pierogami

Zapiekanka z pierogami

Wykonanie

Składniki
- opakowanie pierogów z kapustą i grzybami
- 30 dag pieczarek
- 30 dag startego żółtego sera
- 50 dag mięsa mielonego
- olej
- cebula
- sól, pieprz
- vegeta
Wykonanie
Pierogi ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę poszatkować, pieczarki pokroić w talarki. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i Vegetą. Po podsmażeniu i zdjęciu z ognia wymieszać z połową sera. Na dno naczynia żaroodpornego położyć warstwę mięsa, na to wyłożyć pierogi i przykryć resztą mięsa. Posypać resztą sera i piec pod przykrycie 20 minut w temperaturze 200 o C
Uwaga – sprawdzona rada
1) użyć można również ruskich pierogów
Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .
Komentarze oraz lajki mile widziane :)
Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)
Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.
Z góry dziękuję.
Źródło:http://swiat-smaku.blogspot.com/2012/03/skadniki-opakowanie-pierogow-z-kapusta.html