Są rewelacyjne!!! Marchew dodaje im prawdziwej słodyczy no i niespodzianka w formie orzechów w środku. Mniam!Z tej ilości ciasta wyjdzie nam ok. 18 babeczekSkładniki:300g obranej marchwi150g cukru250g mąki100g miękkiego masłagarść poszatkowanych orzechów włoskich3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Marchew ścieramy na wiórki do dużej miski. Dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i jajka. Mieszamy dokładnie składniki najlepiej jakąś trzepaczką. Przekładamy do formy i pieczemy w 180st.C. ok 30minut. Ciasto musi się zarumienić oraz należy je sprawdzić patyczkiem drewnianym (np. do szaszłyków). Jeśli patyczek jest czysty - ciasto jest dobre. Następnie nakładamy dodatki.Rada! Jeśli lubimy możemy dodać łyżeczkę cynamonu lub zamiast orzechów 40g gorzkiej czekolady w postaci wiórków. Babeczki możemy ozdobić polewą czekoladową, lukrem, cukrem pudrem.