Wykonanie
Ilu kucharzy, tyle wersji. Danie podawane na tak wiele sposobów, że sama nie wiem jak wygląda oryginał.Moja
sałatka to czysta klasyka. Tak jak Francja.Ważne żeby produkty były wysokiej jakości, podane w eleganckiej oprawie i towarzystwie dobrego
wina.I
bagietki.Dużą rolę gra też sos. Gęsty, intensywny, idealnie dopasowany.
(przepis na 4 osoby)250 g
roszponki *200 g zielonej
fasolki250 g
tuńczyka z kawałkach **garść
suszonych pomidorówczarne oliwki4 ekologiczne
jajka (ugotowane na twardo)
Sos:ok 100 ml
oliwyłyżeczka
musztardy dijonłyżeczka
miodusok z cytrynysól,
pieprzzioła prowansalskieświeży
rozmarynszczypta czerwonej
słodkiej papryki oraz
kurkumyWymieszać aż powstanie gęsta emulsja. Polewać zaraz przed podaniem .* Tak, nareszcie jest na nią sezon: ) Jesienią jest zdecydowanie najlepsza !** W sosie własnym! I nie może być rozdrobniony.Ten i inne moje przepisy znajdziecie na www.mojalodówka.plWpisujecie, co macie w lodówce, a oni wyszykują co możecie z tego zrobić : ) Proste i przyjemne : )xoxo<3Miłego poniedziałku ; )