ßßß
Cookit - przepis na boczek duszony w winie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
boczek duszony w winie
Składniki
Bekon
Chudy boczek
Gruszka
Cebula
Czerwona cebula
Wino
Wiśnie
Śmietana kremówka
Miód
Pieprz biały
Rozmaryn
Kurkuma
Sól
Kiełki
Oliwa z oliwek
Wykonanie
bejkon
na bogato.
przepis na dwie porcje500 gram
chudego boczku
200 gram ugotowanej brukwi2 słodkie
gruszki
2 białe
cebule
średnia
czerwona cebula
2 szklanki
wina
wiśniowego
półwytrawnego2 łyżki
śmietany kremówki
2 garście
wiśni
2 łyżki
miodu
pieprz biały
gałązka
rozmarynu
szczypta
kurkumy
sól
kiełki
oliwa
Boczek
obsmażamy na
oliwie
na złoty kolor z posiekaną białą
cebulą
, zalewamy
winem
oraz dodajemy
rozmaryn
i dusimy około 15-20 minut , doprawiamy
białym pieprzem
i
solą
do smaku .
Mięso
porcjujemy, sos odcedzamy na sicie i przelewamy do zgrillowanej wcześniej
czerwonej cebuli
, dekorujemy
kiełkami
.Ugotowaną do miękkości
brukiew
blendujemy ze
śmietaną
,
kurkumą
oraz
solą
, gorący mus układamy na talerzu .
Miód
karmelizujemy na patelni dodając wydrylowane
wiśnie
i dusimy kilka minut do zgęstnienia sosu , polewamy wcześniej zgrillowaną
gruszką
pokrojoną w grubsze plastry .
Smacznego :)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/05/boczek-duszony-w-winie.html
Przepisy powiązane
Wspaniałe szaszłyki wieprzowe
Wspaniałe szaszłyki wieprzowe
Wspaniałe szaszłyki wieprzowe
Wspaniałe szaszłyki wieprzowe
Wspaniałe szaszłyki wieprzowe
Składniki powiązane (0)