ßßß
Składniki:2 puszki - tuńczyk w zalewie własnej, lub w occie, jedna puszka po 170 g - skorzystałam z tej propozycji: klikmakaron ryżowy tzw. łezki - jedno opakowanie (lub dwa woreczki ryżu)mini ogórki korniszony - słoiczek 400 mlcebula perłowa marynowana - słoiczek. np. klikpuszka kukurydzy konserwowej5 jajmały słoiczek majonezusól i pieprz do smakuWykonanie:Makaron lub ryż ugotować wg opisu podanego na opakowaniu. Zostawić do odsądzenia i wychłodzenia. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.Tuńczyka, kukurydzę, ogórki, cebulkę odsączyć z zalewy. Zrobić to dość dokładnie. Większe sztuki ogórka przekroić na pół, mniejsze pozostawić w całości. Można użyć zwykłych korniszonów jednak te malutkie są po prostu ładniejsze :)Wszystkie składniki umieścić w dużym naczyniu, doprawić do smaku pieprzem i solą. Na końcu dodać majonez, dokładnie połączyć składniki za pomocą dużej łyżki.Schłodzić w lodówce, najlepiej przez kilka godzin.Smacznego, pozdrawiam cieplutko.Kasia :)