Wykonanie
To dla mnie
borówkowy powrót na bloga :)Delikatne, orzeźwiające muffinki przypominające odchodzące już powoli lato. Dla dużych i małych rączek :)

Składniki :- 1,25 szkl.
mąki pszennej- 1,25 szkl.
mąki orkiszowej- 1 łyżka stołowa
cukru waniliowego- 3 łyżki stołowe
miodu- 1 czubata łyżeczka
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sody- 1
jajko- ok 180g
jogurtu naturalnego- 2 łyżki
oleju rzepakowego (lub innego tłuszczu)-
sok z cytryny (ja dałam z całej, ale można dać mniej)- skórka starta z połowy
cytryny (jak wyżej, można dać mniej)- ok 150g
borówekPrzygotowanie :1. Piekarnik nastawiam na 180 °C.2. Łączę ze sobą wszystkie składniki w kolejności - najpierw suche, później mokre, tak aby otrzymać jednolitą masę.3. Do masy
mogę wmieszać delikatnie
borówki lub dodawać je warstwowo (ciasto/borówki/ciasto/borówki) bezpośrednio w papilotkach.4. Wypełnione
ciastem papilotki umieszczam w nagrzanym piekarniku i piekę około 25 minut.Smacznego!