Ta propozycja spodoba się osobom, mówiącym, na co dzień, białej czekoladzie stanowcze nie (takim jak ja) :)Składniki :- 150g mąki orkiszowej- 5 łyżek cukru brązowego(biała czekolada jest bardzo słodka sama w sobie, więc wiele nie trzeba)- 1 jajko- duże opakowanie jogurtu naturalnego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- kilka kropel olejku śmietankowego- 8 truskawek- 1 tabliczka białej czekolady- opcjonalnie 2 łyżki wiórków kokosowychPrzygotowanie :1. Czekoladę siekam na małe kawałki.2. Wszystkie składniki mieszam ze sobą, na końcu dodając pokrojone truskawki (jeśli dodajecie świeże można je dodać od razu, natomiast truskawki mrożone rozpadną się podczas mieszania, więc lepiej dodać je na końcu).3. Przygotowaną masę przekładam do papilotek.4. Piekę ok 20min w200 °C - pozostawiam w nagrzanym piekarniku do wychłodzenia .