Najpyszniejsze na świecie :) Czerwone, soczyste .. i ostre :) Pycha!Składniki :- buraki (u mnie około 2,5kg)- 4 jabłka- 2 cebule- 2 łyżki imbiru- 1 łyżeczka ostrej papryki- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej- cukier brązowy albo miód- 30 ml octu- pieprz czarny- sólPrzygotowanie :1. Obieram i kroję cebulę. Buraki i jabłka myję, obieram i wrzucam do robota kuchennego (jabłka - małe oczka, buraki - większe oczka). Wrzucam wszystko do dużego garnka.2. Dodaję cukier, ocet i przyprawy. Zagotowuję wszystko, a następnie zmniejszam gaz. Gotuję na małym ogniu przez 40 min, od czasu do czasu mieszając.3. W trakcie gotowania buraczków przygotowuję słoiki.4. Jeszcze gorące buraczki przekładam do wyparzonych słoików i zamykam. Odkładam do góry dnem i przygrywam do wystudzenia.