ßßß Cookit - przepis na Maliny z kremem śmietankowo-imbirowym na ciastku francuskim

Maliny z kremem śmietankowo-imbirowym na ciastku francuskim

nazwa

Wykonanie

Na każdą chwilę słabości, która z pewnością zamieni się z pełną rozpustę dla podniebienia :)
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie (nie robię sama, ze względu na czasochłonność)
- 200 g malin
Krem śmietankowy (można też zrobić z paczki):
- ½ litra śmietany 30%
- ¾ szklanki cukru pudru
- 50 dag serka mascarpone - aromat śmietankowy
- imbir
- mała łyżeczka żelatyny
Przygotowanie:
Ciasto dzielimy na 6 równych części, których boki podwijamy do środka. Pieczemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
Następnie przygotowuję śmietanę, którą ubijam, a następnie dodaję cukier oraz aromat śmietankowy i żelatynę (zmiękczona odrobina zimnej wody i rozpuszczonę w jak najmniejszej ilosci wrzatku). Dalej miksując dodaję serek mascarpone i imbir.
Na upieczone ciasteczka nakładam (obficie!) krem, który posypuję świeżymi lub mrożonymi malinami.
Źródło:http://kitchensheaven.blogspot.com/2012/02/na-kazda-chwile-sabosci-ktora-z.html