Na każdą chwilę słabości, która z pewnością zamieni się z pełną rozpustę dla podniebienia :)Składniki:- gotowe ciasto francuskie (nie robię sama, ze względu na czasochłonność)- 200 g malinKrem śmietankowy (można też zrobić z paczki):- ½ litra śmietany 30%- ¾ szklanki cukru pudru- 50 dag serka mascarpone - aromat śmietankowy- imbir- mała łyżeczka żelatynyPrzygotowanie:Ciasto dzielimy na 6 równych części, których boki podwijamy do środka. Pieczemy zgodnie z informacją na opakowaniu.Następnie przygotowuję śmietanę, którą ubijam, a następnie dodaję cukier oraz aromat śmietankowy i żelatynę (zmiękczona odrobina zimnej wody i rozpuszczonę w jak najmniejszej ilosci wrzatku). Dalej miksując dodaję serekmascarpone i imbir.Na upieczone ciasteczka nakładam (obficie!) krem, który posypuję świeżymi lub mrożonymi malinami.