Witamy!Mimi niestety nie lubi łososia, ale za to Moni uwielbia. Aromatyczny, delikatny i zdrowy... Idealny na obiad lub na kanapkę.Do dzieła!Składniki (na 1 porcję):filet z łososia bez skóryoliwa3 ząbki czosnku1 pomidor200/300 g świeżego szpinakutymianek suszonytymianek świeżysólpieprz1 łyżeczka masła1 łyżka soku z cytrynyPrzygotowanie:Rozgrzać piekarnik do 100 stopni.Rozłożyć folię na blaszce, skropić odrobina oliwy i połozyć na niej filet.Przyprawić pieprzem, tymiankiem. Położyć gałązkę świeżego tymianku.Zawinąć w folię i wstawić na 20/25 minut do piekarnika.Umyć szpinak i oderwać gałązki.Na patelni rozgrzać oliwę.Dodać pokrojony w paski czosnek. Przyrumienić.Dodać pokrojonego pomidora w większą kostkę oraz szpinak.Lekko przysmażyć.Dodać sok z cytryny, sól, pieprz.Gdy już łosoś jest upieczony, roztopić masło i polać łososia.Smacznego! :D~M&M