ßßß Cookit - przepis na Pieczony łosoś w folii ze szpinakiem i pomidorami

Pieczony łosoś w folii ze szpinakiem i pomidorami

nazwa

Wykonanie

Witamy!
Mimi niestety nie lubi łososia, ale za to Moni uwielbia. Aromatyczny, delikatny i zdrowy... Idealny na obiad lub na kanapkę.
Do dzieła!
Składniki (na 1 porcję):
filet z łososia bez skóry
oliwa
3 ząbki czosnku
1 pomidor
200/300 g świeżego szpinaku
tymianek suszony
tymianek świeży
sól
pieprz
1 łyżeczka masła
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 100 stopni.
Rozłożyć folię na blaszce, skropić odrobina oliwy i połozyć na niej filet.
Przyprawić pieprzem, tymiankiem. Położyć gałązkę świeżego tymianku.
Zawinąć w folię i wstawić na 20/25 minut do piekarnika.
Umyć szpinak i oderwać gałązki.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Dodać pokrojony w paski czosnek. Przyrumienić.
Dodać pokrojonego pomidora w większą kostkę oraz szpinak.
Lekko przysmażyć.
Dodać sok z cytryny, sól, pieprz.
Gdy już łosoś jest upieczony, roztopić masło i polać łososia.
Smacznego! :D
~M&M
Źródło:http://www.monikoza.pl/2014/04/pieczony-osos-ze-szpinakiem-i-pomidorami.html