Wykonanie

Składniki:200 ml
mleka1
jajkomąka pszennaOpcjonalnie:
przyprawa do pizzy
szynka,
ser,
ketchup lub inne dodatkiPrzepis:1.
Mleko,
jajko i
jajko połączyć mikserem;2. Nadal miksując stopniowo dodawać
mąki do momentu uzyskaniakonsystencji gęstej
śmietany;3. Rozgrzać patelnię i wlać całe ciasto na raz – powinniśmy uzyskać grubą warstwę. Smażyć na małym ogniu.4. Poczekać do niemal całkowitego ścięcia ciasta i obrócić na drugą stronę;5. Tak przygotowany spód do „pizzy” przełożyć na talerz. Ułożyć na nim swoje ulubione dodatki i doprawić do smaku.Uwaga: Po obórceniu ciasta (krok 4) można ułożyć składniki na górze. Dodany na samym końcu
ser ładnie rozpuści się łącząc wszystko ze sobą.Smacznego :)