ßßß
Składniki:200 ml mleka1 jajkomąka pszennaOpcjonalnie:przyprawa do pizzyszynka, ser, ketchup lub inne dodatkiPrzepis:1. Mleko, jajko i jajko połączyć mikserem;2. Nadal miksując stopniowo dodawać mąki do momentu uzyskaniakonsystencji gęstej śmietany;3. Rozgrzać patelnię i wlać całe ciasto na raz – powinniśmy uzyskać grubą warstwę. Smażyć na małym ogniu.4. Poczekać do niemal całkowitego ścięcia ciasta i obrócić na drugą stronę;5. Tak przygotowany spód do „pizzy” przełożyć na talerz. Ułożyć na nim swoje ulubione dodatki i doprawić do smaku.Uwaga: Po obórceniu ciasta (krok 4) można ułożyć składniki na górze. Dodany na samym końcu ser ładnie rozpuści się łącząc wszystko ze sobą.Smacznego :)