Nasz ostatni hit! Naprawdę polecam, zarówno udka, jak i wersję skrzydlatą (przedstawioną przez Cuda.wianki w oryginale). Udka zjedliśmy z surówką z białej rzodkwi...źródło przepisu: brulionzprzepisami.blox.pl1/2 kg skrzydełek (u mnie udka bez kości)2 łyżki ketchupu1 1/2 łyżki ciemnego brązowego cukru2 łyżki sosu sweet chilli2 łyżki ciemnego sosu sojowegoW misce wymieszać składniki marynaty: ketchup, cukier, sos sweet chilli oraz sos sojowy. Przełożyć do miski skrzydełka (udka) i dokładnie wymieszać, tak, aby marynata pokryła całe mięso. Ułożyć na blaszce.Piec około 35-40 minut w temperaturze 200 stopni.***duża biała rzodkiew2 łyżki jogurtu naturalnegołyżeczka majonezułyżeczka cukru trzcinowegoszczypta soliświeżo mielony czerwony pieprzRzodkiew utrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku, wymieszać z jogurtem i majonezem. Pozypać po wierzchu czerwonym pieprzem.Smacznego!