ßßß Cookit - przepis na Slodkie lsniace udka i surowka z bialej rzodkwi

Slodkie lsniace udka i surowka z bialej rzodkwi

nazwa

Wykonanie

Nasz ostatni hit! Naprawdę polecam, zarówno udka, jak i wersję skrzydlatą (przedstawioną przez Cuda.wianki w oryginale). Udka zjedliśmy z surówką z białej rzodkwi...
źródło przepisu: brulionzprzepisami.blox.pl
1/2 kg skrzydełek (u mnie udka bez kości)
2 łyżki ketchupu
1 1/2 łyżki ciemnego brązowego cukru
2 łyżki sosu sweet chilli
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
W misce wymieszać składniki marynaty: ketchup, cukier, sos sweet chilli oraz sos sojowy. Przełożyć do miski skrzydełka (udka) i dokładnie wymieszać, tak, aby marynata pokryła całe mięso. Ułożyć na blaszce.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 200 stopni.
***
duża biała rzodkiew
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka majonezu
łyżeczka cukru trzcinowego
szczypta soli
świeżo mielony czerwony pieprz
Rzodkiew utrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku, wymieszać z jogurtem i majonezem. Pozypać po wierzchu czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2011/04/Slodkie-lsniace-udka-i-surowka-z-bialej-rzodkwi.html