Wykonanie
            Od kilkunastu dni 
dynia króluje w naszej kuchni. Już w zaszłym roku zapowiadało się nieźle - ciasto 
serowo - 
dyniowe i 
dyniowe muffinki, to jedne z lepszych wypieków, jakie kiedykolwiek 
jadłam. W tym roku, to już istne szaleństwo, 
dynię jemy codziennie: pieczoną, duszoną albo surową, ostatnią głównie w postaci płynnej. :) Pokazywałam już sok z dyni (wypróbowany już w wielu zestawieniach 
smakowych, zawsze pyszny), dzisiaj zapraszam na koktajl. Błyskawicznie się go przygotowuje, jeszcze szybciej znika ze szklanek... ;)

300 g miąższu dyni (bez pestek)
bananszklanka 
mlekaszklanka 
maślankicukier do smakuszczypta 
cynamonuDynię obrać i pokroić w kostkę. Zmiksować dokładnie z 
bananem, 
cynamonem, 
mlekiem i 
maślanką. Posłodzić według uznania. Podawać od razu po przygotowaniu.Smacznego!

