Wykonanie
Od kilkunastu dni
dynia króluje w naszej kuchni. Już w zaszłym roku zapowiadało się nieźle - ciasto
serowo -
dyniowe i
dyniowe muffinki, to jedne z lepszych wypieków, jakie kiedykolwiek
jadłam. W tym roku, to już istne szaleństwo,
dynię jemy codziennie: pieczoną, duszoną albo surową, ostatnią głównie w postaci płynnej. :) Pokazywałam już sok z dyni (wypróbowany już w wielu zestawieniach
smakowych, zawsze pyszny), dzisiaj zapraszam na koktajl. Błyskawicznie się go przygotowuje, jeszcze szybciej znika ze szklanek... ;)

300 g miąższu dyni (bez pestek)
bananszklanka
mlekaszklanka
maślankicukier do smakuszczypta
cynamonuDynię obrać i pokroić w kostkę. Zmiksować dokładnie z
bananem,
cynamonem,
mlekiem i
maślanką. Posłodzić według uznania. Podawać od razu po przygotowaniu.Smacznego!
