Wykonanie
... i
bananem, i
czekoladą. Przepis pochodzi z książki 365 smaków dla naszych dzieciaków . Nie mogłam sobie wyobrazić muffinek bez
cukru i ledwo się powstrzymałam, żeby go nie dosypać, ale okazało się, że wcale go tu nie potrzeba ;). Są idealne na śniadanie, u mnie będzie świeża dostawa, wyciągnięte z pieca około 4 rano. :)
2
jajkarozgnieciony
banan55 g naturalnego
masła orzechowego1/3 szklanki
olejuszklanka
mleka1/4 szklanki
mleka w proszku2 1/4 szklanki
mąki1 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejtabliczka
czekoladyPołączyć
jajka,
banana,
masło orzechowe,
olej,
mleko oraz
mleko w proszku. Mieszać, aż powstanie jednolita masa. Ciągle mieszając, dodawać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sodą oraz rozdrobnioną na kawałeczki
czekoladę. Napełnić foremki w 2/3 objętości.Piec ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni.Smacznego!