Wykonanie
Genialne jedzenie! Ma same zalety: otóż prawie nic nie kosztuje, robi się samo i jest naprawdę pyszne!Niby nic wielkiego, zwykłe
ziemniaki, ale taki mi zasmakowały, że często
będę je robił :)Otóż wracam sobie z pracy, a tu
Magda już czeka na mnie z tymi ziemniaczkami. Pachniało na całe mieszkanie, poważnie :)A do zrobienia
ziemniaków potrzebujemy:
ziemniaki,
przyprawy i
olej.
Ziemniaków nie obieramy. Tylko myjemy. Kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy jak duże są
ziemniaki. Gotujemy, ale nie tak zupełnie do miękkości. Odlewamy, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, polewamy
olejem i posypujemy
przyprawami.
Magda zastosowała
pieprz ziołowy,
estragon,
lubczyk, cząber i specjalną
przyprawę do ziemniaków. Mieszamy żeby ziemianki dobrze się obtoczyły w przyprawach i pieczemy z godzinę, może dłużej. Aż
ziemniaki będą rumiane.---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)