Program: podstawowySkładniki:750 g / 1000 g:Woda: 260 ml / 350 mlMasło: 15 g / 25 gMąka pszenna typ 550: 350 g / 450 gMąka pszenna typ 1050: 110 g / 150 gSuszone drożdże: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczkiSól: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczkiCukier: 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczkiNasiona słonecznika: 40 g / 50 gJa miałem resztkę różnych ziaren więc dałem trochę słonecznika, trochę sezamu i troszkę dyni, w sumie pewnie więcej niż 50 g, może około 70. Dodatkowo dosypałem garstkę otrębów pszennych. Jak zwykle smakuje jak trzeba :)Nasiona słonecznika powinno się najpierw zrumienić na suchej patelni. Dzięki temu chleb zyska bardziej wyraźny smak. Chleb smakuje dobrze z pikantnymi i słodkimi pastami.