Wykonanie
Wiem wiem on powinien być na walentynki ,ale kolacja uroczysta została przełożona na weekend ,więc wczoraj powstał czerwony torcik z kremem
maślanych z
białą czekoladą :)
Przepis na ciasto znajduję się w w
poście o torcie na urodzinki,który przekieruje do strony http://www.slodkiefantazje.pl/tort-kokosowo-truskawkowy-z-bia%C5%82a-czekolada .Przed samych końcem przygotowywania ciasta dodajemy do niego wg uznań troszeczkę
barwnika spożywczego czerwonego.
Krem:* 1 kostka
margaryny* 100g
białej czekolady(polecam więcej)* 2
jajka* odrobina
cukruJaja z
cukrem ubijać podgrzewając na wolnym ogniu lub w kąpieli
wodnej- do całkowitego rozpuszczenia się
cukru.
Białą czekoladę rozpuścić także na parze,można dodać odrobinę
śmietany,aby masa była kremowa.
Masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masę jajeczną oraz
czekoladę.Gdy ciasto ostygnie,przekrawam je na pół i smaruje kremem,jeśli coś zostanie smaruje na wierzchu.SMACZNEGO:)