Jak to przyszło na święta, na stole wigilijnym nie może zabraknąć krokietów, tym razem z mięsem idealnie na 1 święto.Jak każdy pewnie wie, krokiety to opanierowane naleśniki, w których zawinięte jest mięso.Składniki na :Ciasto naleśniki:* 2 jajka*2 szkl. mleka* 1 szkl. wody mineralnej* 3 szkl. mąkiFarsz:* 500g mięsa wieprzowego* włoszczyzna* sól* pieprz* pół cebuli* opakowanie suszonych grzybówPanierka:* bułka tarta* 2 jajka* sól* pieprz* przyprawy wg uznaniaPrzygotowanie:Naleśniki:Podane składniki należy zmiksować i odstawić na chwilę. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju.Farsz:Mięso dokładnie umyć i oczyścić i razem z włoszczyzną gotować w wodzie 1 godzinę. Potem odcedzić.Grzyby należy moczyć przez całą noc, a potem gotować 15 min i odcedzić. Ugotowane składniki zmielić w maszynce a na koniec doprawić do smaku.Każdy naleśnik smarować 1 łyżką farszu, zawinąć boki, potem powoli zwinąć w rulon.Jajka roztrzepać z przyprawami i w nich maczać krokieta a potem obtaczać w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.