Wykonanie
pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski.Powstały rożki nadziewane
pieczarkami.Chrupiące, złociste i
pieczarkowe.Błyskawiczne w przygotowaniu.Idealne do czerwonego barszczyku.Można zamiast
pieczarek nadziać je
szpinakiem lub przygotować na słodko z ulubionymi
owocami.Polecam.
Składniki:opakowanie
ciasta francuskiego30 deko
pieczarek1 mała
cebula3 łyżki 12%
śmietany1- 2 łyżki
masła1
jajkosólświeżo zmielony
czarny pieprzPieczarki umyłam.
Pokroiłam je na plasterki.
Pokroiłam drobno
cebulę.Zeszkliłam ją na części
masła z odrobiną
soli.
Dołożyłam do niej
pieczarki i pozostałą część
masła.
Pieczarki dusiłam dopóki nie odparował z nich sok.Farsz nie powinien być za rzadki.
Dodałam
śmietanę, przyprawiłam
solą i
pieprzem.
Wyjęłam z zamrażalnika płat
ciasta francuskiego.Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej.
Pokroiłam go na kwadraty.
Na każdy kwadrat nakładałam nadzienie z
pieczarek.
Można nadziać ciasto również
szpinakiem.
Składałam ciasto na pół po przekątnej na kształt trójkątów.Boki dociskałam widelcem.
Każdy rożek nakłułam widelcem,Można też naciąć w dwóch,
trzech miejscach nożem małe otworki wentylacyjne.Posmarowałam
ciastka roztrzepanym
jajkiem.
Ułożyłam rożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam przez około 20-25 minut w temperaturze 220 stopni,do uzyskania złotego koloru.Smacznego!