Wykonanie

pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski.
Powstały rożki nadziewane
pieczarkami.
Chrupiące, złociste i
pieczarkowe.
Błyskawiczne w przygotowaniu.
Idealne do czerwonego barszczyku.
Można zamiast
pieczarek nadziać je
szpinakiem lub przygotować na słodko z ulubionymi
owocami.
Polecam.


Składniki:
opakowanie
ciasta francuskiego30 deko
pieczarek1 mała
cebula3 łyżki 12%
śmietany1- 2 łyżki
masła1
jajkosólświeżo zmielony
czarny pieprzPieczarki umyłam.

Pokroiłam je na plasterki.

Pokroiłam drobno
cebulę.
Zeszkliłam ją na części
masła z odrobiną
soli.

Dołożyłam do niej
pieczarki i pozostałą część
masła.
Pieczarki dusiłam dopóki nie odparował z nich sok.
Farsz nie powinien być za rzadki.

Dodałam
śmietanę, przyprawiłam
solą i
pieprzem.

Wyjęłam z zamrażalnika płat
ciasta francuskiego.
Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej.

Pokroiłam go na kwadraty.

Na każdy kwadrat nakładałam nadzienie z
pieczarek.

Można nadziać ciasto również
szpinakiem.

Składałam ciasto na pół po przekątnej na kształt trójkątów.
Boki dociskałam widelcem.

Każdy rożek nakłułam widelcem,
Można też naciąć w dwóch,
trzech miejscach nożem małe otworki wentylacyjne.
Posmarowałam
ciastka roztrzepanym
jajkiem.

Ułożyłam rożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekłam przez około 20-25 minut w temperaturze 220 stopni,
do uzyskania złotego koloru.
Smacznego!