ßßß
Bardzo szybki przepis na danie dla czterech osób (lub dwóch na dwa dni) z wykorzystaniem indyjskiego sosu firmy Patak’s.Składniki:- 0,5 kg mięsa mielonego z szynki,- czerwona cebula,- warzywa: posiekana marchewka, seler, groszek, grzyby mun, papryka żółta i czerwona.- słoik sosu Patak’s,- oliwa,- 4 ząbki czosnku,- mielone przyprawy.Posiekana cebul ę podsmażamy na oliwie.
Przyprawione solą i pieprzem mięso dodajemy do cebuli, dodajemy posiekany czosnek i przyprawy.
Gdy mięso się zetnie dodajemy na patelnię pokrojone w paski warzywa i czekamy a ż zmiękną.
Następnie dodajemy sos i mieszamy wszystko razem, dusimy pod przykryciem przez parę minut, jeśli to potrzebne to doprawiamy do smaku, jednak sos jest na tyle aromatyczny, że w moim przypadku było to zbędne.
Smacznego :-)