Wykonanie

Bardzo szybki przepis na danie dla czterech osób (lub dwóch na dwa dni) z wykorzystaniem indyjskiego sosu firmy Patak’s.Składniki:- 0,5 kg
mięsa mielonego z
szynki,-
czerwona cebula,- warzywa: posiekana
marchewka,
seler,
groszek,
grzyby mun,
papryka żółta i czerwona.- słoik sosu Patak’s,-
oliwa,- 4 ząbki
czosnku,- mielone
przyprawy.Posiekana
cebul ę podsmażamy na
oliwie.

Przyprawione
solą i
pieprzem mięso dodajemy do
cebuli, dodajemy posiekany
czosnek i
przyprawy.

Gdy
mięso się zetnie dodajemy na patelnię pokrojone w paski warzywa i czekamy a ż zmiękną.

Następnie dodajemy sos i mieszamy wszystko razem, dusimy pod przykryciem przez parę minut, jeśli to potrzebne to doprawiamy do smaku, jednak
sos jest na tyle aromatyczny, że w moim przypadku było to zbędne.


Smacznego :-)