Wykonanie
składniki:ok 200g
piersi z kurczaka, pokrojonego w kostkęok. 800ml
bulionu drobiowego6
szalotek pokrojonych w kostkę1
marchewka pokrojona w cienkie paseczki1 mała
cukinia pokrojona w cienkie paseczkiok. 4cm korzenia
imbiru posiekanego400ml
mleczka kokosowego4 łyżeczki
soku z limonkiszczypta
ostrej paprykiszczypta
soligarść listków
bazyliiDo garnka wlewamy
wywar drobiowy, dodajemy połowę
szalotek,
marchewkę, oraz
imbir i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min, odcedzamy.
Wywar przelewamy do rondla i dodajemy
mleczko kokosowe,
sok z limonki, kawałki
kurczaka,
cukinię, resztę
szalotek oraz
przyprawy i gotujemy ok 10 minut. Zupę podajemy od razu, udekorowaną liśćmi
bazylii. Smacznego!!!