Wykonanie
Ciasteczka wcale nie muszą być pełne
cukru i
czekolady by zaspokoić nasz apetyt na słodkie.
Daktyle,
żurawina,
miód czy fruktoza to doskonałe i zdrowsze zamienniki.Składniki (na ok 20 sztuk):- 2 i 1/2 szklanki
mąki żytniej typ 720,- 1/2 szklanki
otrębów owsianych,- 2
żółtka,- 90g
masła,- 2 łyżki
miodu,- 1 szklanka fruktozy,- 12 drobno posiekanych
daktyli,- 5 łyżek
żurawiny,- 1,5
banana,- 2 łyżki
proszku do pieczenia,-
siemię lniane do posypania.Krok 1: Kroimy w kostkę
masło, siekamy
owoce, dodajemy do miski wszystkie składniki i zagniatamy.

Krok 2: Z ciasta formujemy kulę i zawijamy w folię aluminiową. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Krok 3: Ciasto wyjmujemy z lodówki i odrywamy mniejsze kawałki, rozwałkowujemy na ok. 1 centymetr i wykrawamy
ciasteczka. Układamy je na papierze do pieczenia.


Jeśli lubicie posypcie
ciasteczka siemieniem lnianym i lekko wciśnijcie je w ciasto.

Krok 4:
Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez ok 25 minut.

Gotowe! Zapraszam na mój FANPAGE :)