Wykonanie
Kochani, jak Wasze WALENTYNKI ? Wolicie spędzać je w zaciszu domowym czy jednak afiszować się razem ze swoją drugą połową? My wybraliśmy zacisze domowe i to bardzo dobra decyzja. Restauracje pękały w szwach, więc myślę, że lepiej udać się do nich w spokojniejszy dzień, chociaż nie ukrywam, że czasami takie wypady też mogą
mieć swój urok. Zaczęło mnie jedynie zastanawiać, czy ludzie w ogóle doceniają takie wyjścia i drobne upominki od drugiej osoby, czy liczy się dla nich tylko pokazanie tego światu? Instagram oraz inne portale społecznościowe są przepełnione takimi zdjęciami, ale może teraz tak się robi? Może to sposób na okazanie radości? :)

Jeśli chodzi o mój dzisiejszy przepis..nie jest to nic uroczego i w kształcie serduszka, ale wydaje mi się, że miłośnikom
bananów i zdrowych
ciasteczek przypadnie do gustu. Może warto podarować taki smakołyk drugiej osobie nawet bez specjalnej okazji? Życzę
słonecznej niedzieli! :)Składniki:2,5 szklanki
mąki pełnoziarnistej1/2 szklanki
otrębów2
żółtka80g
masła3 łyżki
miodu2 rozgniecione
banany1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
sezamu3 łyżki
żurawinyPrzygotowanie:Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i stopniowo dodajemy miękkie
masło,
żółtka,
banany oraz
miód. Całość porządnie zagniatamy i w razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę
mąki. Na sam koniec dorzucamy
żurawinę.Z powstałej masy odrywamy kawałeczki ciasta i tworzymy z nich kuleczki wielkości
orzecha włoskiego i delikatnie spłaszczamy. Wierzch możemy dodatkowo posypać
sezamem. Pieczemy je w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się zarumienią. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku do 7 dni.Smacznego! :)

