ßßß
 
            
         Z podanych składników można wcześniej zrobić marynatę. Aczkolwiek jeśli nie macie czasu i krewetki wpadły Wam w ręce nagle, to przyrządzamy je wg tego przepisu :):)
Z podanych składników można wcześniej zrobić marynatę. Aczkolwiek jeśli nie macie czasu i krewetki wpadły Wam w ręce nagle, to przyrządzamy je wg tego przepisu :):) Szatkujemy więc pietruszkę, cebulkę i papryczkę kroimy w drobną kostkę.
Szatkujemy więc pietruszkę, cebulkę i papryczkę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną oliwę i masło wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulkę i papryczkę - solimy. Chwilę podsmażamy na małym ogniu.
Na rozgrzaną oliwę i masło wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulkę i papryczkę - solimy. Chwilę podsmażamy na małym ogniu. Gdy cebulka się zeszkli zwiększamy ogień i dodajemy (osuszone ręcznikiem kuchennym) krewetki - jedna po drugiej. Smażymy 1,5 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.Na koniec posypujemy je pietruszką. Mieszamy dokładnie całość.
Gdy cebulka się zeszkli zwiększamy ogień i dodajemy (osuszone ręcznikiem kuchennym) krewetki - jedna po drugiej. Smażymy 1,5 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.Na koniec posypujemy je pietruszką. Mieszamy dokładnie całość. I zajadamy, ale bez ogonków! :)
I zajadamy, ale bez ogonków! :) Pozdrawiam! :)
Pozdrawiam! :)