Wykonanie
Ok mój blog trochę umarł:(Przyznaję się, że nie chciało mi się go uzupełniać i nic nowego nie gotowałam, a jak nawet to nie robiłam zdjęć :(Dziś wygrzebałam w lodówce słoiczek zachomikowanego farszu z
kapusty i
pieczarek.Nie chce mi się lepić pierogów, bo mam chyba z 20 sztuk jeszcze w zamrażalniku ale naszła mnie ochota na krokiety z barszczem albo z
sosem czosnkowym.Najprostszy sposób na coś sycącego :PA jak masz jeszcze czerwony barszcz instant to już super posiłek na naukowy wieczór.SkładnikiFarsz z
kapusty kiszonej i
pieczarek (najprostszy:
kapusta kiszona,
pieczarki,
masło,
sól,
pieprz)ciasto naleśnikowe (
mleko,
jajko,
mąka,
sól,
soda oczyszczona/woda gazowana)
olejjajko
bułka tarta2 łyżki
mąkiPrzygotowanie:Upiec naleśniki.Na naleśnik nałożyć gotowy farsz i zwinąć krokiet.Krokieta obtoczyć w
bułce wymieszanej z
mąka i
jajku. Upiec na patelni z każdej strony, również po bokach.Ja podałam go z
sosem czosnkowym, ale super też smakuje z czerwonym barszczem.Smacznego :)