ßßß
 
            
         Składniki:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej3 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia100 ml wrzącej wodysłoik dżemuMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać.Ubić jajka z cukrem na, puszystą masę. Dodać mąkę, wymieszać, i następnie dodać wrzącą wodę, wymieszać.Formę (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (na samym spodzie).Masę przelać do formy, wyrównać.Piec w temperaturze 175 stopni przez 40 minut, (do suchego patyczka).Ciasto wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.Następnie wyjąć na blat, schłodzić dokładnie.Przekroić wzdłuż na 2 części.Dolną część ciasta położyć na paterze, wyłożyć dżem i rozsmarować.Przykryć drugą częścią.Smacznego :)
Składniki:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej3 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia100 ml wrzącej wodysłoik dżemuMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać.Ubić jajka z cukrem na, puszystą masę. Dodać mąkę, wymieszać, i następnie dodać wrzącą wodę, wymieszać.Formę (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (na samym spodzie).Masę przelać do formy, wyrównać.Piec w temperaturze 175 stopni przez 40 minut, (do suchego patyczka).Ciasto wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.Następnie wyjąć na blat, schłodzić dokładnie.Przekroić wzdłuż na 2 części.Dolną część ciasta położyć na paterze, wyłożyć dżem i rozsmarować.Przykryć drugą częścią.Smacznego :)