Wykonanie
Krówka, czyli wielkie mniam. To moja pierwsza myśl jaka przychodzi mi do głowy, kiedy słyszę to słowo. A dzisiaj przed
wami moja wariacja na temat
krówki, ale uprzedzam, że nie ostatnia. Na pewno zapoczątkuje moje wpisy pod etykietką Krówka/Toffi, który będzie powoli pękała w szwach.Babeczki wyszły smaczne, jedynie, nie potrzebnie posypałam je odrobiną
kakao, ale najpierw to zrobiłam a
potem pomyślałam. Cała ja. Może wyglądem nie zachęcają, ale ja już się przekonałam, że nie wszytko piękne jest dobre, więc to tyle. Oceńcie sami.

Składniki:(na 12 babeczek)pół kostki
masłapół szklanki
cukru2
jajka125 g
mąkiłyżeczka
proszku do pieczeniaodrobina
mlekaszczypta
cynamonułyżeczka
kakaook. 6
Krówek (w moim przypadku Milanowskich
mlecznych (stąd nazwa babeczek))2 łyżeczki
likieru migdałowegoWykonanie:Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
Masło ucieramy z
cukrem na jednolitą puszystą masę. Ja mieszałam wszystko łyżką ale można oczywiście zmiksować.Następnie dodajemy rozbełtane
jajka i
likier.
Mąkę przesiewamy z proszkiem i powoli dodając, mieszamy całość dokładnie. Masa ma być gładka i jeżeli będzie za gęsta to dodajemy troszeczkę
mleka. Dodajemy
cynamon i
kakao.Cukiereczki siekamy na drobno i dodajemy do masy,( wymieszać jeszcze raz), i przekładamy do papilotek.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min, lekko rumienimy od góry.Smacznego :)