ßßß
Składniki:(na 12 babeczek)pół kostki masłapół szklanki cukru2 jajka125 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniaodrobina mlekaszczypta cynamonułyżeczka kakaook. 6 Krówek (w moim przypadku Milanowskich mlecznych (stąd nazwa babeczek))2 łyżeczki likieru migdałowegoWykonanie:Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Masło ucieramy z cukrem na jednolitą puszystą masę. Ja mieszałam wszystko łyżką ale można oczywiście zmiksować.Następnie dodajemy rozbełtane jajka i likier.Mąkę przesiewamy z proszkiem i powoli dodając, mieszamy całość dokładnie. Masa ma być gładka i jeżeli będzie za gęsta to dodajemy troszeczkę mleka. Dodajemy cynamon i kakao.Cukiereczki siekamy na drobno i dodajemy do masy,( wymieszać jeszcze raz), i przekładamy do papilotek.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min, lekko rumienimy od góry.Smacznego :)