Wykonanie
Pyszne okrągłe pierniczki, które zrobić można w mig. Bardzo dobry przepis dla spóźnialskich :).

Składniki:1 i 1/2 szklanki
mąki tortowej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/2 szklanki
brązowego cukru100 g miękkiego
masłałyżeczka
kakao4 łyżki
mleka2 łyżki
miodu2 łyki
przyprawy do piernikaWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.Blachę lekko smarujemy tłuszczem.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem,
sodą,
przyprawą do piernika.Dodaj
masło i posiekaj nożem.Nastepnie dodaj
cukier i
miód. Dokładnie zagnieć ciasto.Od ciasta odrywał po kawałeczku i rób kulki (powinny być równej wielkości), i kładź na blachę.Piecz 20 min. Po czym ostudź.Smacznego :)*pierniczki można obsypać
cukrem pudrem*najlepiej przechowywać w blaszanych pojemniczkachOprócz pieczenia tworzyła świąteczny stroiczek i bukiecik :) Zakupiłam pęczek jemioły, a reszta znalazła się w domciu :)
