Wykonanie
Miałam ochotę wypróbować ten przepis od jakiegoś czasu.W końcu "dohodowałam" się
bananów;)Smak troszkę inny niż standardowy mój chlebek
bananowy ale całkiem pyszne ciasto ;)Szybko się robi, jest większy niż mój chlebek i trosze dłużej się piecze;)Przepis wzięty z tej strony :)Podczas pieczenia moja silikonowa forma odmówiła współpracy i ciasto wygląda jak wielka piłka do footballu amerykańskiego ;)

Składniki:3 dojrzałe
banany1/2 szkl
oleju1 szkl
cukru (ja dałam trochę mniej, bo nie przepadam za bardzo słodkimi wypiekami)2
jajka2 i 1/2 szkl
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia150g
wiórków kokosowych1 szkl
jogurtu (gęstego) lub
mleka kokosowegoPrzygotowanie:
Olej wymieszać z
cukrem, dodać
jajka – dobrze wymieszać.W drugim naczyniu wymieszać
mąkę,
proszek do pieczenia i szczyptę
soli.Sypką mieszankę stopniowo dodawać do mokrych składników.Dodać
banany rozgniecione widelcem i
jogurt – wymieszać aż masa będzie jednolita.Dosypać wiórki i dobrze przemieszać z
ciastem.Ciasto przelać do formy i piec w 175st C ok 60 minut (lub do suchego patyczka).Zostawić do przestygnięcia w formie.Smacznego ;)