ßßß
Składniki:kostka sera fetaduży zielony ogórek2-3 pomidory (lepiej 2x więcej małych)4-6 ogórki małosolnepapryka czerwonacebula2-4 łyżki słonecznika uprażonegokoperekopakowanie sosu francuskiego lub ziołowego (np. winiary)Przygotowanie:Myjemy paprykę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cieniutkie półpaski (cała papryka wzdłuż w paseczki i te paseczki na pół). Polecam kroić ją od strony skórki, wtedy uda się ja cienko pokroić.Ogórka myjemy i specjalną obieraczką wykrawamy w nim ozdobne paseczki w skórce. ogórka kroimy w półplasterki.Cebulę przekrawamy na pół i kroimy w paseczki obie części.Pomidory dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.Ogórki małosolne kroimy w kostkę.Fetę kroimy w kostkę.Płuczemy koperek i drobno go kroimy.Do salaterki wrzucamy warzywa, można przemieszać lub wrzucać częściowo, na wierzchu ma się znajdować feta.Sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i polewamy nasza sałatkę.Posypujemy ziarnami słonecznika i koperkiem.Smacznego.