Dziś spóźniony przepis na babkę z ricottą i truskawkami :PPrzepis ponownie z kuchniaagaty.pl tylko z mała zamianą malin na truskawki :PNa zajęciach smakował moim znajomym, więc może wykonam jeszcze nowy przepis połączenia ricotty i cytryny, bo akurat bardzo smakują mi ciasta cytrusowe;)Składniki:1 i 3/4 szkl mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli100g masła1 szkl serka riccotta1 i 1/2 szkl cukru3 jajka1/2 łyżeczki esencji waniliowej lub kilka kropel aromatu1/2 szkl malin lub truskawek (mogą być mrożone)Przygotowanie:Masło zmiksuj z ricottą, cukrem i solą.Dodaj po 1 jajku na zmianę z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia.Dodaj aromat i dokładnie wymieszaj.Gotowe ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzchu ułóż owoce.Piecz w temt 180 st. C przez ok 60 minut.Smacznego ;)