ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak!

Kapuśniak!

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-porcja rosołowa
-3 mniejsze marchewki
-6 ziemniaków
-0,5 kg. kapusty kiszonej
-przyprawy (kucharek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)
-25 g. margaryny
-1 łyżeczka mąki
Sposób przygotowania:
Porcje rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy na średnim ogniu. Kiedy woda się zagotuje dodajemy kucharek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy tak ok. 30 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na grubych oczkach marchewkę i na koniec kapustę kiszoną. Musimy gotować naszą zupę aż ziemniaki i kapusta nie zrobią się miękkie. Pod koniec gotowania sprawdzamy smak naszej zupy i w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec robimy zasmażkę. Margarynę roztapiamy na patelni i podsmażamy mąkę. Potem wlewamy to do zupy i energicznie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwileczkę i możemy jeść.
Smacznego! :)
A.
Źródło:http://magia-jedzenia.blogspot.com/2013/10/kapusniak.html