Składniki:-porcja rosołowa-3 mniejsze marchewki-6 ziemniaków-0,5 kg. kapusty kiszonej-przyprawy (kucharek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy)-25 g. margaryny-1 łyżeczka mąkiSposób przygotowania:Porcje rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy na średnim ogniu. Kiedy woda się zagotuje dodajemy kucharek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy tak ok. 30 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na grubych oczkach marchewkę i na koniec kapustę kiszoną. Musimy gotować naszą zupę aż ziemniaki i kapusta nie zrobią się miękkie. Pod koniec gotowania sprawdzamy smak naszej zupy i w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec robimy zasmażkę. Margarynę roztapiamy na patelni i podsmażamy mąkę. Potem wlewamy to do zupy i energicznie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwileczkę i możemy jeść.Smacznego! :)A.