Wykonanie

Składniki:-3
piersi z kurczaka-250 g.
pieczarek-50 g.
margaryny do smażenia-
cebula-
ser żółtyDo przygotowania sosu użyłam "pomysł na roladki
schabowe w sosie
serowym" firmy
Winiary.-2x "pomysł na..."-300 ml.
śmietanki 12%-200 ml.
wody
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki a następnie podsmażamy na
margarynie. Dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę i doprawiamy
solą i
pieprzem. Smażymy aż będą miękkie. Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na płaty w poprzek (mi z jednej piersi wychodził 3 płaty). Na piersi układamy kawałek
sera, na
ser pieczarki, zawijamy roladkę i kładziemy na blaszce. Żeby roladka się nie rozwinęła przykrywamy ją
serem. Kiedy wszystkie roladki mamy już gotowe przyrządzamy w małym garnuszku sos według przepisu na opakowaniu i polewamy nim roladki. Tak przyrządzone danie pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35 min. Na koniec można przypiec
ser od góry. Roladki podawać z ugotowanymi
ziemniakami.Smacznego! :)A.