Wykonanie

Cześć,dzisiaj chciałbym pokazać Wam fajny przepis na surówkę z
białej kapusty, którą można przechowywać w lodówce śmiało 3 tygodnie ;)Składniki jakich będziecie potrzebowali:3,5 kg
białej kapusty2
marchewki3
cebule250 ml
olejuKapustę szatkujemy,
marchewki ścieramy i
cebulkę kroimy w piórka. Tak przygotowane składniki zalewamy szklanką
oleju i zostawiamy na około godzinę.Przygotowanie zalewy:1 szklanka
octu1 szklanka
cukru4 szklanki
wody przegotowanej4 ząbki
czosnku przecisnąć przez praskę2,5 łyżki
soliTak przygotowaną zalewę doprowadzamy do wrzenia.Kiedy nasza
kapusta z resztą składników przeleżała sobie zalana
olejem przez godzinkę, zalewamy gorącą zalewą całość naszej surówki.Zostawiamy całość jeszcze na godzinkę, aby lepiej się przegryzła.Po godzinie surówkę przekładamy do pojemników, pamiętajmy żeby surówka w pojemniku była zalana zalewą wtedy cały czas będzie świeża i unikniemy jej zepsucia.

Jeśli Wasza surówka trafiła już do pojemników, umieszczamy ją w lodówce i możemy się cieszyć pyszną surówką przez około 3 tygodnie ;)Smacznego!