ßßß
Składniki:4 szklanki mąki4 żółtka1 Palma1 szklanka śmietany5-8 dag drożdżysólMargarynę i mąkę razem posiekać. Drożdże rozrobić w śmietanie na gładką masę. Dodać żółtka i masę drożdżową do mąki i wyrobić. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.Farsz:Ugotowane wcześniej mięso wołowe i z kurczaka mielimy, przyprawiamy solą i pieprzem, do tego dodajemy przesmażoną cebulkę.
Ciasto dzielimy na części i rozwałkujemy. farsz układamy na szerokość farszu w kształcie rulonika, zawijamy ciasto a nadmiar odcinamy. Rulonik kroimy na małe paszteciki, smarujemy rozbełtanym żółtkiem i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach.
A co jak nam zostanie ciasta? O tym Wam opowiem w kolejnym poście... Do napisania...