Wykonanie
Na stronie durszlak.pl pojawiła się akcja kulinarna Przekąski Sylwestrowe co mnie zainspirowało do podzielenia się przepisem na paszteciki.

Składniki:4 szklanki
mąki4
żółtka1
Palma1 szklanka
śmietany5-8 dag
drożdżysólMargarynę i
mąkę razem posiekać.
Drożdże rozrobić w
śmietanie na gładką masę. Dodać
żółtka i masę
drożdżową do
mąki i wyrobić. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.Farsz:Ugotowane wcześniej
mięso wołowe i z
kurczaka mielimy, przyprawiamy
solą i
pieprzem, do tego dodajemy przesmażoną
cebulkę.

Ciasto dzielimy na części i rozwałkujemy. farsz układamy na szerokość farszu w kształcie rulonika, zawijamy ciasto a nadmiar odcinamy. Rulonik kroimy na małe paszteciki, smarujemy rozbełtanym
żółtkiem i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach.

A co jak nam zostanie ciasta? O tym Wam opowiem w kolejnym
poście... Do napisania...