Wykonanie
Pasta Jaśkowa w połączeniu ze Smakowitą Pajdą nabiera aksamitnej konsystencji i
ziołowego smaku. Do tej
pory zawsze robiłam ją z
oliwą z oliwek, od dziś zmieniam recepturę na tę smaczniejszą.Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że potrafi nadać potrawie ciekawy smak i aksamitną konsystencje .Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .

Składniki:2 szklanki
fasoli Jaś1 opakowanie Smakowitej Pajdy z
ziołami1 duża
cebulamajeranek,
sól,
pieprzWykonanie:
Fasolę moczymy w wodzie (najlepiej przez noc). Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cierpliwym zalecam obranie
fasoli z łupinek. Gdy jest jeszcze ciepła wykonuję się to sprawnie i szybko, gdy ostygnie obieranie jest zbyt trudne. Pozbycie się łusek sprawi, że pasta będzie bardziej delikatna.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na małym ogniu z 1 łyżką Smakowitej Pajdy przez ok 30 minut, aż
zrobi się złota i słodka.Gotową
fasolę miksujemy na gładką masę razem ze Smakowitą Pajdą, na końcu dodajemy
cebulę. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
majerankiem.

Pasta Jaśkowa doskonale komponuje się z dodatkami takimi jak np.
avocado.