Wykonanie
Dzisiaj zapraszam was na placki zrobione z
twarożku grani.
Powiem szczerze, że lubię czasami go zjeść z dodatkiem
owoców lub łyżeczką ulubionego
dżemu. Lubię placki
twarogowe, więc postanowiłam zrobić placki z
twarożku grani.Dodałam kilka składników i tak powstało pyszne śniadanie. Sprawdzi się idealnie także na obiad. Zostawiam wam placki a sama lecę do pracy, miłego dnia.Zapraszam :-)Składniki:- 1 opakowanie
twarożku grani (200 g)- 1
jajko- 1 dojrzały
banan- 1 łyżka
ksylitolu (
cukru brzozowego)- 1,5 łyżki
mąki kokosowej(od
Olejowy Raj)- 1,5 łyżki
mąki ryżowej-
olej kokosowy do smażenia (od
Olejowy Raj)-
syrop daktylowy do polania placków-
płatki migdałów-
śliwkiWykonanie:Do miski wkładamy
twarożek grani i dodajemy
jajko. Mieszamy łyżką.
Banana rozdrabniamy widelcem i dodajemy do
twarożku, wsypujemy
cukier brzozowy,
mąkę kokosową i
ryżową. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy
olej kokosowy i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko rozkładamy na owalny placek i smażymy na niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem, na rumiano z dwóch stron. Placuszki są bardzo delikatne. Przekładamy je na talerze, polewamy
syropem daktylowym, posypujemy
płatkami migdałów i dodajemy pokrojone
śliwki. Takimi plackami najedzą się dwie osoby.