Wykonanie
Dziś pysznie i dietetycznie, pizza na spodzie z
twarogu.Trochę się obawiałam, że będzie smakowała za bardzo
twarogowo ale wyszło super.Polecam
![](/Data/Images/smakowiciewmojejkuchni.blogspot.com\2015_slash_11_slash_pizza-na-twarogowym-spodzie/l/1596018433.JPG)
Składniki na ciasto:150 g
sera białego ( u mnie chudy )1
jajkopłaska łyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
sody2 łyżki
mąki z
czerwonej soczewicy ( można dodać
otręby )
suszone oregano,
czosnek granulowany,
zioła prowansalskie - do smakuWykonanie:
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać ciasto.Masę wylać na papier do pieczenia, formując kształt pizzy. Ciasto będzie lekko lejące.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni celcjusza piekarnika ( grzałka góra-dół ) piec ok 20-25 minut. Wyciągnąc i przestudzić.Ciasto smaruję
sosem pomidorowym, nakładam resztę dodatków i piekę kolejne 10 minut.u mnie wersja z
pomidorami,
oliwkami,
salami,
pieczarką i
serem wędzonym. Pycha!