Wykonanie

Pogoda za oknem nie rozpieszcza, przez co zatęskniliśmy za latem. Lato to nie tylko słońce i wysoka temperatura, ale też grillowanie za czym głównie najbardziej tęsknimy. Postanowiliśmy przywrócić trochę lata, stąd nasza propozycja na szaszłyki z piekarnika!Składniki:4
piersi z kurczakajedna duża
cukinia4
cebule3 duże
paprykiprzyprawy curry,
papryka słodka,
sól,
pieprz, odrobina
oliwy
Paprykę kroimy w kostkę,
cukinię obieramy i kroimy w plastry, następnie na pół.
Cebulę obieramy kroimy na ćwiartki następnie obieramy warstwy.
Piersi z kurczaka kroimy w nie za dużą kostkę, następnie marynujemy je w przyprawach i zostawiamy na pół godziny w lodówce.

Po tym czasie, zabieramy się za nadziewanie. Warzywa i
mięso nadziewamy na
bambusowe patyczki i układamy na blaszce do pieczenia wysmarowanej odrobiną
oliwy.

Tak przygotowane szaszłyki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30-40 minut .Smacznego! :-)
Śledź Nas na: