Wykonanie
            
Do przygotowania zapiekanek najlepsza byłaby 
bagietka lub długa 
bułka, ale świetnie sprawdzi się również 
zwykła bułka lub po prostu kromka 
chleba.Ponadto potrzebne będą 
pieczarki, 
cebulka oraz 
ser żółty. Ilość potrzebnych składników zależy od tego ile zapiekanek chcemy przygotować. Ja zwykle przygotowuję sobie 
pieczarki i 
cebulkę na większą ilość zapiekanek i trzymam je w lodówce.1. 
Pieczarki dokładnie myję, kroję a następnie duszę na masełku (można użyć też surowych 
pieczarek). Pod koniec doprawiam 
solą.2. 
Cebulkę obieram, kroję w drobną kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości 
oleju. Również pod koniec smażenia doprawiam 
solą.3. Bagietkę/bułkę kroję wzdłuż i smaruję 
masełkiem.

4. Na posmarowaną 
masełkiem bułeczkę układam 
pieczarki i 
cebulkę a następnie 
żółty ser.

5. Przygotowane zapiekanki wstawiam do rozgrzanego na 200° C na około 7 minut (można krócej lub dłużej w zależności czy ktoś lubi bardziej spieczone lub mniej).

Zapiekanki zajadam z 
ketchupem :-)Jako dodatkowy składnik można dodać 
szynkę, 
paprykę, 
pomidora i wiele innych w zależności od upodobań :-)

Smacznego!
